دوران بارداری

مراقبت های بارداری در هفته پنجم

مراقبت های بارداری در هفته پنجم

 

بدن شما شروع به تغییراتی می کند. در هفته ی پنجم رحم شما کم کم بزرگتر می شود بطوری که بر مثانه فشار می آورد. به دلیل فشار اضافی حتی پس از تخلیه ی ادرار احساس می کنید نیاز به توالت رفتن دارید. پوست شما تا حدودی خشک خواهد شد برای مبارزه با آن آب بیشتری بنوشید. کرم های موضعی پوست را از بیرون مرطوب می کنند ولی آب پوست را از درون اشباع می کند. به دلیل ارتباط بعضی داروها با نواقص مادرزادی در دوران بارداری از خوردن این داروهای پوستی اجتناب کنید. فلوکونازول. تتراسایکین مینوکسیدل ایزوترتیزین رژیم غذایی: هر روز 3 تا 4 وعده میوه. 3 تا 5 وعده سبزیجات. 3 وعده لبنیات – 2 تا 3 وعده پروتئین

اگر هنوز شروع به مصرف مکمل‌های غذایی نکرده اید، بهتر است هر چه زودتر با مشورت پزشک خود اینکار را شروع کنید. ممکن است شما از رژیم غذایی خوبی بهره ببرید، اما همه مواد لازم به اندازه کافی به بدن شما نرسد. موادی مانند فولیک اسید که نوعی ویتامین B می باشد و به اصلاح عوارض لوله عصبی و کاهش احتمال تولد زودرس کمک می کند و یا آهن که نقش به‌سزایی در تولید گلبول‌های قرمز که وظیفه آن‌ها حمل اکسیژن است، دارد و یا کلسیم که ماده اصلی تشکیل دهنده دندان‌ها و استخوان‌های فرزندتان می باشد.

وعده های غذایی کوچک و منظم می تواند مانع سوء هاضمه و از بین برنده تهوع در شما گردد

خوردن میزان قابل توجه ویتامین ث می تواند بسیار مفید باشد چرا که اندام های جنین بسرعت در حال رشد است و این ویتامین کمک شایانی به جنین و رشد وی خواهد کرد.منابع ویتامین ث عبارتند از: پرتقال،فلفل قرمز،کیوی و … ویتامین D نیز برای رشد نوزاد شما بسیار مورد نیاز است پیاده روی روزانه 15 دقیقه در زیر نور خورشید منبع مناسبی برای کسب این ویتامین می باشد.

در صورتیکه داروی خاصی مصرف می نمودید می بایست با پزشک در رابطه با ادامه مصرف آن مشورت نمایید چرا که برخی از داروها برای رشد کودک مضر است.مخصوصا آسپرین و ایبوپروفن را حتی الامکان مصرف ننمایید.

در صورتی که در این هفته احساس خستگی شدید داشتید سعی نمایید در صورت امکان استراحت نموده و آسوده بخوابید.

بهتر است از خوردن برخی غذاها در این هفته اجتناب ورزید چرا که حاوی توکسوپلاسموز بوده وسبب نقائص حین تولد و یا سقط جنین در برخی زنان میشود:

1-      پنیر پاستوریزه نشده مانند پنیر فتا،پنیر بز و …

2-      شیر پاستوریزه،آبمیوه، شراب سیب

3-      تخم مرغ خام و یا غذاهایی شامل تخم مرغ خام مثل انواع موس ها

4-      گوشت های فرآوری شده مانند هات داگ

5-      ماهی های جیوه ای مانند کوسه ماهی،اره ماهی و …

توکسوپلاسموز همچنین در محل خواب گربه خانگی نیز وجود دارد از تمیز کردن محل خواب گربه ، و یا نزدیک شدن به شخصی که اینکار را انجام میدهد اجتناب ورزید.

زن باردار بطور متوسط در حدود 300 کالری اضافی نیاز دارد(البته برای مادران تک قلو!).بنابراین بهتر است به یک مشاور تغذیه مراجعه نمایید تا برنامه ای غذایی را در اختیار شما قرار دهد که مواد مورد نیاز بدن شما و کودکتان بدرستی و از همان اول،تامین شود.

یک پزشک یا ماما انتخاب کنید و با او قرار ملاقات بگذارید. برای آماده شدن جهت معاینه، اولین روز از آخرین دوره پریود خود را یادداشت کنید (این کار برای تعیین زمان تقریبی تولد کودک لازم است)، و سپس یک لیست از سوالاتتان تهیه کنید. در مورد سابقه پزشکی، از اقوام خود و شوهرتان پرس و جو کنید. ممکن است پزشک از شما درباره بیماریهای مزمن یا ناهنجاریهای ژنتیکی در هر دو خانواده سوال کند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن